Udskriv

Mountain Lion AirPlay?

 

Nu er OS X 10.8 også kaldet Mountain Lion klar og så kan næsten alle få  Airplay-skærm-dublering. Det var vi nogen der troede!

 

Nu kunne vi uden kabler få skærmbilledet fra vores iMac dubleret på det store “helt flade husalter” ? Det var vi nogen der troede!

 

AirPlay skærmdublering kræver Apple TV 2 eller TV 3. Det har alle været klar over hele tiden, men det er med garanti en overraskelse for mange, at iMac og MacBook Air og Pro computerne ikke må være ældre end de modeller der blev leveret primo eller medio 2011. Det vil sige, hvis ens Mac computer er over 1 år, så kan der være problemer med flere af de nye funktioner.

 

Det er ikke sådan at Apple ikke oplyser, at der er nogle forudsætninger, som skal være opfyldt, men de gør det på en måde, så det ligner det mange teleselskaber er så berygtet for, nemlig at tilsløre det dårlige og fremhæve alt det positive der kan siges. 

 

Der er desværre ingen fortrydelses ret, når man har trykket på acceptknappen. Giffen gaffen guffen pengene lige ned i skuffen. Er du “skuffen”. så er det bare ærgerlig! 

 

Apples reklamevideo om Mountain Lion og reklameteksterne om alt det nye nævner ikke med et eneste ord, at visse funktioner ikke nødvendigvis virker på din computer, selvom Mountain Lion kan installeres. Det står naturligvis i de tekniske specifikationer langt ned i teksten, så Appel har måske juridisk deres på det tørre, men ikke moralsk.  

 

Det kan Apple ikke være bekendt efter min mening! Hvorfor ikke være ærlig og fortælle i første omgang at AirPlay kun fungerer på 2011 modellerne og fremad. Indled med at sige at AirPlay kun virker på nyere modeller. Henvis til specifikationerne, hvor du kan få oplyst om din computer vil virke med Airplay. Hvor svært kan det være!

 

Det ligner ikke noget at skrive medio eller primo 2011. Der skal være mere præcist . Oplys med serienummer hvilke modeller der dur. Når man køber en model i primo 2011, så kan den godt være produceret ultimo 2010. Ud fra den slags oplysninger kan jeg da ikke træffe mit valg.  Apple du skuffer!

 

Det er ikke sådan, at det ikke teknisk kan udføres på de lidt ældre Mac computere eller på en Windows maskine for den sags skyld. For ca 60 kroner kan man købe programmet AirParrot og få førsteklasses AirPlay.

 

Programmet virker ganske overbevisende. Lightroom understøtter 2 monitorer og det gør AirParrot også. Få vist et billede på den store fladskærm, uanset om du arbejder  i  Library eller  Develop. Du vælger bare monitor 2 i Lightroom. I AirParrot vælger man Apple TV og  Display 2, så fungerer det. Ingen problemer med opløsning eller hastighed. På mit udstyr fungerer det perfekt, og det er en nem måde at få vist sine billeder på i fuld HD. 

 

Der er muligt at prøve programmet i ca 20 minutter gratis. Man kan hurtig konstatere, at det virker som beskrevet. Besøg http://airparrot.com og se mulighederne. Om AirParrot eller Apples AirPlay er bedst kan jeg ikke besvare af gode grunde. Jeg har svært ved at forestille mig at Apples AirPlay er meget bedre?

 

Apple er dygtig, men Apple er måske også lidt for smart. Det er klart, at der hele tiden kommer nye funktioner til, som også kræver nyt hardware, men det er ikke klogt at give brugerne det indtryk, at Apple bevist har valgt en strategi som nedenfor. 

 

Vi skal have solgt til flest mulige og de meget skuffede de skal bare have nyt udstyr.